DETALJI TRAGEDIJE U SARAJEVU Djevojka (25) se taksijem dovezla do Skenderije, vozaču ostavila 10 KM i skočila u Miljacku

Poplave Sarajevo
Avaz

U Sarajevu je jučer smrtno stradala 25-godišnja S. B. koja je, najvjerojatnije izvršila samoubojstvo skočivši u nabujalu Miljacku. Odmah su angažirane spasilačke službe koje su uspjele izvući tijelo jučer u ranim jutarnjim satima.

Ostavila novac

Kako piše Avaz, djevojka se taksijem dovezla do Skenderije, gdje se, najvjerojatnije, odmah bacila u Miljacku.

"Bacila se žena u Miljacku", javio je taksist policiji jučer oko dva sata.

U svom taksi vozilu na sjedištu je pronašao 10 KM koje mu je djevojka ostavila za vožnju.

Iz MUP-a Sarajevske županije kazali su da ne žele davati informacije u slučajevima koji ukazuju na to da je riječ o samoubojstvu.

Iz Operativnog centra potvrđeno je da je u 1.58 sati poslije ponoći prijavljeno da je jedna osoba pala u rijeku Miljacku na Skenderiji.

Uslijedila je dramatična potraga u koju su se uključili i pripadnici dežurnih timova GSS-a Novi Grad Sarajevo, GSS-a Kantona Sarajevo, policija i vatrogasci koji su vršili potragu za nestalom djevojkom.

Tijelo izvučeno u 4.30 sati. GSS Novi Grad Sarajevo

- U 3.58 sati smo u nabujaloj rijeci, nedaleko od Centra za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”, uočili tijelo na površini koje je nosila rijeka, nakon čega su spasitelji pristupili izvlačenju tijela, uz prisustvo i pomoć policijskih službenika MUP-a SŽ, na obalu rijeke - kazali su iz GSS-a Novi Grad Sarajevo.

Obavljen očevid

Nakon što su izvukli tijelo iz rijeke konstatirana je smrt djevojke.

"U 4.26 sati izvučeno je tijelo na obalu rijeke, nakon čega je konstatirana smrt ženske osobe. Očevid je obavljen", potvrđeno je iz MUP-a SŽ.