DETALJI POLICIJSKE AKCIJE U Mostaru uhićene tri osobe, pretres obavljen i u Konjicu

Uhićenja u Mostaru Luka
Hercegovina.info

Policijski službenici jučer su u mostarskom naselju Luka vršili akciju uhićenja i pretresa. U Mostaru su tri osobe lišene slobode zbog posjedovanja različitih vrsta droga, a u Konjicu je uhićena jedna osoba.

Dana 8. 2. 2023. godine oko 18:50 sati djelatnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) su u Ul. Kenjareva u Mostaru lišili slobode osobu Đ. S. (1971.) iz Mostara koji je tom prigodom odbacio od sebe jedan veći i jedan manji omot sa sadržajem bijele nepoznate praškaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

Na temelju Naredbe Općinskog suda Mostar izvršen je pretres kuće Đ. S. kojom prigodom je na više mjesta po kući pronađeno nepoznate praškaste tvari, tableta heptanona, tečnog heptanona i pribor za pripremu i konzumiranje opojne droge. Slobode su lišene još dvije osobe koje su po dogovoru namjeravale kupiti opojnu drogu od Đ. S., a radi se o A. B. (1998.) iz Brčkog  i M. P. (1999.) iz Mostara. Kod istih je pretresom pronađena nepoznata biljna materija, tablete i nepoznata bijela grudvasta tvar. 

U Konjicu uhićena od ranije poznata osoba

Dana 8. 2. 2024. godine oko 15 sati djelatnici Policijske uprave Konjic su u Ul. M. Tita u Konjicu zatekli M. K. (1997.) iz Konjica, osobu koja je od ranije poznata kao netko tko je sklon konzumiranju i prodaji opojnih droga, koji je uspio pobjeći, a pri tome mu je ispao mobilni telefon, objavljeno je u biltenu MUP-a HNŽ.

Zbog postojanja osnova sumnje da imenovani u stanu posjeduje opojne droge, po naredbi Općinskog suda Konjic izvršen je pretres istog. Prigodom pretresa u stanu su pronađeni i izuzeti kutija cigareta u kojoj su se nalazila tri pvc smotuljka s bijelom praškastom tvari, jedna prozirna folija, te još neki predmeti s tragovima bijele praškaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed. Osoba je lišena slobode i bit će predmet kriminalističke obrade.