DETALJI NESREĆE KOD CETINJA U slijetanju autobusa ozlijeđen i državljanin BiH

autobus nesreća cetinje
Vijesti.me

Jučer oko 12:10 na magistralnom putu Cetinje – Budva, u mjestu Obzovica, dogodila se prometna nesreća - izlijetanje vozila s kolovoza, u kojoj je sudjelovao vozač N. S. (36) iz Nikšića koji je upravljao autobusom marke "Mercedes" nikšićkih registarskih oznaka, vlasništvo "Papović prijevoz".

U ovoj prometnoj nesreći smrtno su stradali muška osoba kod koje je pregledom u džepu pronađena putovnica na ime A. N. D. (66) iz Velike Britanije, kao i A. B. (19) iz Podgorice.

Putnici s teškim tjelesnim ozljedama

Teške tjelesne ozljede zadobili su L. B. (29) iz Ukrajine, S. K. (20) iz Podgorice, N. O. (25) iz Tivta i L. D. K. (72) i oni su smješteni na ortopedskom odjeljenju, dok je N. F. (72) iz Budve zadržana na grudnoj kirurgiji, prenosi N1.

A. S. (33) iz Ukrajine je zadobio teške tjelesne ozljede i on je smješten na intenzivnom odjeljenju, dok je J. T. K. (64) iz Velike Britanije, koja je zadobila teške tjelesne ozljede, smještena na koronarnom odjeljenju u Kliničkom centru Crne Gore.

Vozač N. S. zadobio je ozljede o čijoj se težini dežurni liječnik još uvijek nije izjasnio, već je ova osoba zadržana na neurokirurškom odjeljenju Kliničkog centra radi dodatnih provjera, priopćila je Uprava policije Crne Gore.

Lake tjelesne ozljede zadobilo 17 putnika

Lake tjelesne ozljede zadobili su A. Č. (22) iz Budve, T. R. (22) iz Srbije, V. B. (48) iz Rusije, D. J. T. (19) iz Poljske, J. L. (19) iz Poljske, I. F. (40) iz Budve, S. K. (42) iz Bosne i Hercegovine, M. J. (68) iz Ukrajine, Y. O. (22) iz Ukrajine, A. M. (19) s Cetinja, K. T. (38) iz Japana, M. L. (25) iz Engleske, E. L. K. (73) iz Švedske, G. T. (65) iz Švedske, N. M. (42) iz Podgorice i S. V. (24) iz Nikšića.

Tri putnika nisu zadobila ozljede.

Kako je došlo do nesreće?

Do prometne nesreće je najvjerojatnije došlo tako što je vozač, krećući se spomenutim autobusom iz pravca Cetinja u pravcu Budve, te dolaskom na kritično mjesto, iz za sada nepoznatih razloga, izgubio kontrolu nad autobusom i probijajući zaštitnu ogradu, sletio u provaliju dubine oko 20 metara.

Na mjesto događaja izašla je dežurna tužiteljica u Osnovnom državnom tužiteljstvu u Cetinju koja je s vještakom prometne struke i službenicima Odjeljenja sigurnosti Cetinje izvršila očevid, nakon čega je naložila da se od vozača uzme krv i urin na analizu na prisustvo alkohola i psihoaktivnih supstanci, te da se autobus dislocira radi potrebnih vještačenja.

Očevidu su prisustvovali i predstavnici “Crna Gora put” sekcija Cetinje, piše Blic.

Uhićen vozač

Po nalogu tužiteljice vozač N. S. je uhićen zbog sumnje da je izvršio kazneno djelo teško djelo protiv sigurnosti prometa i on se osigurava od strane policijskih službenika u Kliničkom centru Crne Gore, te će u zakonskom roku biti priveden na dalju nadležnost postupajućoj tužiteljici.

Ispala iz autobusa, pa izašla na cestu

Preživjeli putnici svjedoče o velikoj drami na magistrali od Cetinja ka Budvi, a vjerojatno jedna od najupečatljivijih priča je ona 24-godišnje Nikšićanke Sanje Vučinić, koja je nakon slijetanja autobusa, sama izašla na cestu, usprkos brojnim ozljedama.

Dok je ležala u sanitetskim kolima spremajući se da je iz cetinjske bolnice prevezu na dalju dijagnostiku u Klinički centar Crne Gore, ispričala je “Vijestima” da je cijelo vrijeme bila svjesna, iako je iz vozila ispala tijekom slijetanja.

Ona se prisjetila da je sjedjela na desnoj strani po sredini autobusa i da je gledala u telefon kad su udarili u bankinu.

“Čula sam udar, vrisku putnika i tada smo pali. Tijekom tumbanja sam ispala, toga se baš i ne sjećam, ne znam kako sam se našla van autobusa. Mislim da sam odmah ustala, vidjela da mogu na noge, te nekim instinktom sam sama uspjela da izađem iz provalije na magistralu”, ispričala je Sanja.

Djevojka je autobusom tvrtke “Papović” krenula iz Nikšića ka Budvi, gdje je u popodnevnim satima trebala doći na posao u hotel “Mediteran”.

“Uzela sam dva dana odmora, bila s obitelji. Eto, ovo se dogodilo na povratku u Budvu”, kazala je ona.

Na pitanje je li nešto neobično primijetila u vožnji prije udesa, kazala je da nije obraćala pažnju, ali da joj se učinilo da “vozač malo brže vozi”…

“Pomišljala sam da malo brže vozi, ali sve je bilo uobičajeno. Autobus je bio skoro pun, ali sam gledala u telefon kako bih prekratila putovanje”, rekla je.

Djevojka je u udesu ugruvana, ima posjekotinu na lijevoj strani lica i brojne posjekotine i modrice po rukama.