DETALJI AKCIJE FUP-a Predstavljali se kao bankari, krali novac s računa građana

prevara
FUP

Policijski službenici Federalne uprave policije u suradnji MUP-om RS, MUP-om ŽS i MUP-om USŽ proveli su akciju na području više gradova. Uhićeno je sedam osoba.

Kako saznaje N1, uhićeni su Darko K. iz Gacka, Daliborka J. iz Sarajeva, Adil M. iz Sarajeva, Mirza B. iz Sarajeva i nepoznata osoba iz USŽ te S.R. i M.Š. koji se terete za udruživanje radi činjenja kaznenih djela 'Računalna prijevara' i 'Pranje novca'.

Viber poruka za mobilno bankarstvo

Nepoznata osoba s područja Unsko-sanske županije je 19. travnja 2021. godine putem aplikacije Viber s logom banke, predstavljajući se kao uposlenik banke, oštećenim osobama slala “phishing poruku”. Poruka je glasila: 

“Dobar dan! Zbog aktivacije novijeg sustava u sustavu M-ba online bankinga molimo Vas da ispunite obrazac koji vam je poslan u donjem linku: https:/./.ba.unicredit.d9a1.ucbih.com. Nakon kratkog vremena putem telefonskog poziva javit će vam se operater banke. Hvala Vam na povjerenju”.

Nakon tih radnji nepoznata osoba je korištenjem mobilnog bankarstva s bankovnog računa u vlasništvu dvije žrtve prebacila novčana sredstva u iznosu od 800 KM, a novčana sredstva je podigla na bankomatu 19.4 2021. godine.

Istu prijevaru nepoznata osoba je pokušala izvršiti 22.4.2021. godine, ali oštećena osoba je primijetila da se radi o prijevari i podnijela je prijavu.

Među uhićenim osobama su vlasnici agencija i poslovnih prostora u Istočnom Sarajevu i Hadžićima. Kako N1 saznaje, nepoznata osoba je haker koji je napravio softver za krađu podataka mobilnog bankarstva.