Crnogorac izudaran, a potom likvidiran s tri metka u glavu

Smrtonosni hici

Patolog je rekao da je Obadović pogođen s tri hica u glavu i tri u tijelo. Je li Obadović stajao ili je već pao na zemlju u trenutku kada mu je ubojica pucao u glavu, Žujo jučer nije mogao sa sigurnošću potvrditi, ali je zaključio kako hici u leđa nisu bili kobni i nakon njih Obadović je čak mogao nastaviti hodati.

Prema Žujinom iskazu, ubojica je bio u čučećem položaju i nalazio se odmah iza žrtve kada je pucao Obadoviću u leđa. Obadović je također ustreljen i s jednim hicem u vrat, a smrtonosni hici bili su oni u glavu.

''Obadović je zadobio dvije ustrijelne i jednu prostijelnu ouljedu glave. Prostrijelna rana glave ulaz je imala iznad lijevog uha, a izlaz na području tjemena.

Ustrijelne rane su pronađene iznad lijevog i desnog uha'', potvrdio je patolog. Posvjedočio je i da je na tijelu ubijenog našao razderotine po leđima koje ukazuju da je Obadović bio vučen po zemlji.

Također, je jučer pred sudskim vijćem rekao da je na glavi ubijenog našao nagnječenja koja ukazuju da je Obadović prije smrti bio izudaran.

Hamza Žujo je bio posljednji svjedok tužiteljstva, a nakon njegova svjedočenja Džidićev branitelj Davor Šilić se obratio sudskom vijeću te je predložio da se na sljedećem ročištu sasluša svjedok Ljubiša Jević iz Crne Gore.

Motiv koristoljublje

Na klupu za svjedoke na sljedećem ročištu bi trebao sjesti i optuženi Mladen Džidić, koji bi tada, prema onome što je jučer rečeno, mogao prebaciti krivnju upravo na Jevića. Jević se, prema riječima optuženog Džidića, krije od suda, a obrana smatra da se on u vrijeme ubojstva nalazio u Mostaru, te su tijekom, jučerašnjeg ročišta prebacili tužiteljstvu zašto nije istražena njegova umiješanost u ubojstvo Obadovića.

Džidić se tereti da je 13. listopada ubio Obadovića s hicem iz 7,65 kalibarskog pištolja. nakon čega ga je bacio u bunar razorene folkoteke na Vidikovcu zapadno od Mostara. Motiv ubojstva po optužnici je koristoljublje jer je Džidić uzeo 70.000 eura koje je Obadović imao kod sebe.

Dnevni list