U Zagrebu zbog ubojstva uhićen Mladen Džidić (48) koji je pobjegao iz mostarskog zatvora

ubojstvo, mladen džidić, Zagreb, Hrvatska

Pripadnici interventne policije Policijske uprave zagrebačke (PUZ) i Odjela za potrage u Novom Zagrebu uhitili su odbjeglog 48-godišnjaka koji je osuđen na 17 godina zatvora zbog teškog ubojstva počinjenog u Bosni i Hercegovini 2009. godine, priopćio je danas PUZ. 

"Riječ je o Mladenu Džidiću, koji je prije 13 godina ubio Crnogorca Branislava Obradovića. Zagrebačka policija navodi da je uhićen u srijedu u Ulici Iški put, u naselju Savski Gaj, na temelju tjeralice koju je raspisao velikogorički Županijski sud. Temeljem sudskog naloga pretražen je stan kojim se koristio, a u njemu je pronađeno 167 grama kokaina, preša za pakiranje droge, vaga i ostali pribor", donosi hrvatski Index.

PUZ ističe da je Hrvatska preuzela izvršenje kaznene presude od BiH temeljem Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima, nakon čega je Džidić predan u remetinečki zatvor. Kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama bit će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu. 

Već je jednom uhićen u Hrvatskoj

Džidić ima hrvatsko, njemačko i bosanskohercegovačko državljanstvo. Rođen je u njemačkom Wuppertalu. U Hrvatskoj je nakon tjeralice BiH već jednom bio uhićen, i to prije tri godine. Na njega se svojedobno žalio Branimir Glavaš dok je bio u zatvoru u BiH.

Glavaš je tada izjavio kako Džidić maltretira njega i druge zatvorenike. Džidića je 2012. godine pretukao jedan zatvorenik, a dvije godine kasnije u znak osvete cimera je u ćeliji, dok je spavao, polio vrelom vodom po licu.