FOTO  Bjegunac iz Mostara uhićen u Hrvatskoj

Bjegunac iz Mostara uhićen u Hrvatskoj

Određen pritvor

Džidića su uhitili policijski službenici u Sesvetama, gdje se u protekla četiri mjeseca krio u jednom unajmljenom stanu. O tome je službeno obaviješten i Interpol Sarajevo, a Džidiću je u Hrvatskoj, kako se doznaje, određen i pritvor, koji je na snazi do 19. kolovoza.

Uhićen je nakon što je otkriveno da je prijetio smrću jednom državljaninu Hrvatske, zbog čega je i lociran u Sesvetama i lišen slobode. Potraživao se zbog teškog ubojstva.

Za njim je, podsjećamo, Županijski sud u Mostaru raspisao tjeralicu, jer se nije vratio u Kaznenopopravni zavod (KPZ) u Mostaru, u kojem je služio 17-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva Crnogorca Branislava Obradovića.

Džidić je koncem svibnja 2010. pred Županijskim sudom u Mostaru zbog ubojstva Obradovića, počinjenog 13. listopada 2009. iz koristoljublja, osuđen na 20 godina zatvora.

Prijetnje i tuče

No, zatvorska kazna poslije mu je nakon žalbe smanjenja, a prvobitno je služio u Kaznenopopravnom zavodu Zenica. Među Mostarcima poznat pod nadimkom Džida, ovaj osuđenik poznat je i zbog više ekscesa u mostarskom zatvoru, prijetnjama, tučama...

Rođen je u Njemačkoj, u gradu Vupertalu, a ima i državljanstvo Hrvatske, Njemačke te naše države. Upitno je hoće li ga Hrvatska i kada isporučiti našoj državi s obzirom na dvojno državljanstvo.

U Njemačkoj locirana osoba istih podataka

Doznaje se da je Interpol Njemačke prije nekoliko dana obavijestio Interpol u Sarajevu da je osoba sa podacima koji su navedeni za Džidića, locirana u ovoj državi. No, naknadno je utvrđeno da je riječ o osobi koja ima isto ime i prezime i ne dovodi se u vezu s ubojstvom, zbog čega je Džidić i bio na tjeralici.