CENTRALNA POTRAGA FUP ga uhitio zbog krađe i razbojništva, a onda mu pronašli i tri kg droge

Amfetamin zapljena FUP
FUP

Poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga Federalne uprave policije (FUP) su dana 13.2.2024. godine na osnovu prikupljenih operativnih saznanja izvršili lišenje osobe A.H. (1998.) iz Sarajeva za kojim je raspisana Centralna potraga županijskog Suda u Sarajevu, zbog izvršenja kaznenog djela 'Krađa', iz članka 287. i kaznenog djela 'Razbojništvo' iz članka 289. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti izvršen je pretres osobe A.H. (1998.) iz Sarajeva, te je tom prilikom kod istog pronađena veća količina opojne droge Amfetamin, cca 3 kg. Navedena osoba se sumnjiči da je na području Sarajevske županije, neovlašteno nabavila opojnu drogu Amfetamin koju je namjeravala dalje staviti u promet trećim osobama.

Osumnjičena osoba je kriminalistički obrađena, te je zbog raspisane Centralne potrage županijskog Suda u Sarajevu predata Sudskoj policiji Federacije Bosne i Hercegovine na daljnje nadležno postupanje. 

O svim poduzetim mjerama obavješteno je nadležno županijsko Tužiteljstvo Sarajevske županije, te će se daljnje mjere i radnje poduzimati pod nadzorom predmetnog tužitelja, priopćeno je iz Ureda za informiranje FUP-e.