CAZIN Uhićen zapovjednik policijske postaje zbog privođenja druge osobe

SIPA džip
Hercegovina.info/Ilustracija

Po nalogu Županijskog tužiteljstva Unsko-sanske županije, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) tijekom četvrtka su priveli zapovjednika Policijske postaje Cazin.

Njemu se stavlja na teret postojanje osnova sumnje da je počinio krivično 'Zloupotreba položaja ili ovlaštenja' i 'Protupravno lišenje slobode', priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva Unsko-sanske županije.

Sumnja se da je u periodu od kraja travnja do sredine lipnja ove godine, zbog komentara na društvenoj mreži Facebook, protuzakonito naredio raspisivanje operativne potrage i dao nalog da se uhiti jedna oštećena osoba, iako se dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva USŽ u to vrijeme očitovao da u takvom komentaru na društvenoj mreži nema elemenata krivičnog djela.

Po nalogu osumnjičenog oštećena osoba je lišena slobode i protupravno zadržana, a dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva USŽ nije obaviješten o razlozima i vremenu lišavanja slobode.

Osumnjičeni je nakon toga nastavio protupravno postupati, te unatoč direktnom nalogu dežurnog tužitelja, Županijskom tužiteljstvu USŽ protiv oštećene osobe dostavio izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, prenosi Srna.

O daljnjim radnjama i eventualnim mjerama u ovom predmetu, postupajući tužitelj će odlučiti nakon što osumnjičeni bude predan i ispitan u Županijskom tužiteljstvu USŽ.