ČAPLJINA Uhvaćen s pištoljem i 28 stabljika marihuane

Marihuana
FUP

U Čapljini je priveden još jedan mali uzgajivač indijske konoplje. 

Službenici Federalne uprave policije (FUP), u suradnji sa županijskim Tužiteljstvom Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), proveli su akciju pod nazivom 'Roso'.

Cilj ove akcije bio je suzbijanje proizvodnje i distribucije opojnih droga. Tijekom provedbe akcije izvršena su pretresanja osobe, stana, kuće i motornog vozila u skladu s člankom 238. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine koji se odnosi na 'Neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga'.

Marihuana

Tijekom operativne akcije 'Roso', u skladu s nalogom Općinskog suda u Čapljini, izvršeni su pretresi i očevidi na području Čapljine. Tom prilikom, uhićena je osoba  I.R. (1984.) iz Mostara zbog osnovane sumnje da je počinila navedeno kazneno djelo.

Prilikom pretresa njenog stana, pronađeno je 28 stabljika Cannabisa, precizna vaga i jedan pištolj.

Marihuana

Sumnja se da je osumnjičena osoba tijekom 2023. godine na području HNŽ, posebno u Čapljini, neovlašteno proizvodila i distribuirala opojnu drogu Cannabis. Osim pronađene droge, pronađeni su i drugi predmeti povezani s navedenim kaznenim djelom.

Osoba koja je uhićena bit će podvrgnuta kriminalističkoj obradi u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku i predana na nadležnost županijskom Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije, priopćeno je iz Ureda za informiranje FUP-e.