CANABIS I AMFETAMIN U dvije odvojene akcije, FUP uhitio dvije osobe i zaplijenio drogu

Droga marihuana FUP
FUP

Službenici Federalne uprave policije (FUP) su danas (7.5.) pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije (ZDŽ), te asistenciju Ministarstva unutarnjih poslova ZDŽ započeli sa aktivnostima na realizaciji operativno - taktičke akcije kodnog naziva 'Mak' u cilju suzbijanja zloupotrebe opojnih droga na području grada Zenice. 

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Zenici izvršen je pretres prostorija, pokretnih stvari i predmeta na području općine Zenica, koje koristi osoba inicijala A.H. (1983.), koja se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina nepoznate materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'Cannabis Sativa L', a koja je bila pripremljena i upakirana za dalju uličnu prodaju, te digitalna vaga za precizno vaganje i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krvičnom postupku.

U tijeku je kriminalistička obrada osobe A.H., te će ista uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u zakonskom roku biti predata nadležnom tužiteljstvu, navodi se u izvještaju iz Ureda za informiranje FUP-e.

Službenici FUP-e su danas (7.5.) pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije (SŽ), poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području grada Sarajeva u cilju dokumentiranja osoba i krivičnih djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz člana 238. st. 1. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti lišena je slobode jedna osoba iz Sarajeva inicijala M.D. (1994.) kod kojeg je prilikom osobnog pretresa pronađen i oduzet 1 kg nepoznate materije koja svojim preliminarnim karakteristikama asocira na opojni drogu 'Amfetamin'.

U tijeku je kriminalistička obrada nad osobom lišenom slobode u službenim prostorijama Federalne uprave polcije, te će nakon obrade protiv osumnjičenog biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom Županijskom tužitlejstvu SŽ, priopćeno je iz Ureda za informiranje FUP-e.