BJEŽALI POLICIJI Državljani BiH uhićeni zbog krijumčarenja migranata

Krijumčarenje ljudi kod Tomislavgrada
Ilustracija/GP BiH

Dvije osobe uhićene su u policijskoj potjeri, a sumnjiče se za krijumčarenje migranata.

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine, 1. ožujka 2024. godine, spriječili su krijumčarenje 11 osoba afroazijskog podrijetla, a prema izjavama osoba radi se o osam državljana Sirije, dva Palestine i jednog državljanina Egipta, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice na području Višegrada kad se osoba, državljanin BiH, koja je upravljala vozilom oglušila na naredbe policijskih službenika Granične policije BiH i nastavila s kretanjem u pravcu Rogatice i Sarajeva. 

Zaustavljen u Sarajevu

Nakon potjere, vozilo je zaustavljeno na području mjesta Blažuj, Sarajevo, gdje su dvije osobe, državljani BiH, koje su upravljale vozilom i prevozili migrante lišene slobode.

U potjeri i zaustavljanju vozila, pomoć Graničnoj policiji BiH pružili su policijski službenici MUP-a Republike Srpske i MUP-a Županije Sarajevo koji su uspjeli zaustaviti vozilo. Pod nadzorom Tužiteljstva BiH obavlja se dokumentiranje počinjenih kaznenih djela i kriminalistička obrada osumnjičenih osoba.

O događaju su obaviješteni pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH koji poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti.