BIVŠI POLICAJAC Pušten je na uvjetnu slobodu, a onda su mu pronašli 2,5 kg droge - ide u pritvor

Zatvor ruke rešetke
Ilustracija

Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog županijskog Tužiteljstva Tuzlanske županije (TŽ) i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Ferida O. (56) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'.

Prilikom pretresa automobila koji koristi osumnjičeni, kao i kuće i pomoćnih objekata u  tuzlanskom prigradskom naselju Mihatovići (Plane), koji su  4. veljače 2023. godine u večernjim satima obavili istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TŽ po naredbi nadležnog suda i nalogu Tužiteljstva, pronađeno je više paketa opojne droge amfetamin (speed) u ukupnoj količini od oko 2,6 kilograma, upakiranih za dalju prodaju.

Nakon lišenja slobode obavljena je kriminalistička obrada te je osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predat u nadležnost Tužiteljstva.

Postupajući tužitelj je ispitao osumnjičenog i donio naredbu o provođenju istrage. Istraga će se nastaviti u narednom razdoblju.

Inače, Ferid O. je u lipnju prošle godine pušten na uvjetni otpust od izdržavanja kazne po presudi Suda BiH iz 2007. godine kojom je za kazneno djelo 'Organizirani kriminal' osuđen na dugotrajnu kaznu zatvora u trajanju od 26 godina, priopćeno je iz Ureda za informiranje Tužiteljstva TŽ.