2,5 KILOGRAMA SPEEDA Policajci uhitili bivšeg kolegu

Speed tablete
Ilustracija

Pripadnici MUP-a Tuzlanske županije (TŽ) po naredbi županijskog Tužiteljstva Tuzla uhitili su sinoć Ferida O., koji je osumnjičen za trgovinu narkoticima.

Ova informacija potvrđena je za 'Dnevni avaz' iz Tužiteljstva TŽ. Ovaj medij saznaje da su tijekom pretresa kod Ferida O. pronađena 2,5 kilograma speeda.

Ferid O. je bivši policajcac koji je koji je 2007. godine osuđen na 26 godina zatvora.

On je drugostupanjskom presudom Suda BiH osuđen na 12 točaka optužnice koje uključuju trgovinu narkoticima, ali i otmice, pljačke, razbojništva. Porijeklom je sa Kosova.

Kako su naveli iz Uprave policije MUP-a TŽ, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, postupajući po usmenoj naredbi Općinskog suda u Tuzli, izvršili pretresanje osobe F.O., rođene 1967. godine, kao i kuće, zemljišta i ostalih pomoćnih objekata te putničkog motornog vozila koje koristi, navodi Klix.

"Prilikom pretresa su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga', i to: dva veća pakovanja od pvc. folije sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, šest vakuum pakiranja od pvc. folije sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drugu (u ukupnoj količini od 2.581 grama), kao i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku", naveli su iz Uprave policije MUP-a TŽ.

Ferid O. je od ranije poznat bh. javnosti kao vođa kriminalne organizacije, a 2007. godine je osuđen na čak 26 godina zatvora.

Naime, u veljači te godine, Žalbeno vijeće Odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju izreklo je konačnu presudu kojom je Ferid O. proglašen krivim za organizirani kriminal, odnosno nedozvoljeni promet narkoticima, otmicu, razbojništvo, ubojstvo te nedozvoljeno držanje oružja. Tom presudom Ferid O. je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 26 godina.