BIO U AUTOBUSU DORTMUND - NEUM Na ulazu u BiH uhićen poznati kickbokser

akcija kodeks, kickbokser, dileri, uhićenje
Arhiva/Avaz

Jutros u 05.35 sati na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška, na ulazu u BiH, u autobusu koji prometuje na redovnoj liniji Dortmund do Neuma, u svojstvu putnika, izvršene granične provjere nad državljaninom BiH L.B.

Graničnim provjerama je utvrđeno da su za navedenom osobom raspisane dvije aktivne potrage i to: Okružni sud Banja Luka, zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama, s mjerom postupka lišiti slobode, kao i od strane MUP-a Republike Srpske PU Banja Luka, zbog istog kaznenog djela, s mjerom postupka lišiti slobode. Na osnovu navedenih potraga, pripadnici Postrojbe granične policije Gradiška su ga lišili slobode i predali u daljnju nadležnost i postupanje pripadnicima Interventne jedinice sudske policije Banja Luka, priopćeno je danas poslijepodne iz Granične policije BiH.

Kako doznaju Nezavisne novine, riječ je o poznatom kickbokseru Luki B. za kojim se tragalo u okviru akcije "Kodeks". Njemu je, zajedno sa još sedam osoba određen jednomjesečni pritvor u akciji "Kodeks", u kojoj je pronađeno 2.1 kilograma marihuane i 260 grama kokaina. Terete ih da su oko dvije godine dilali drogu u Banjoj Luci.