BIH Policija pronašla više stotina kilograma droge

Droga skunk
MUP RS

Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Tužiteljstva BiH sprovode operativnu akciju 'Storage' usmjerenu na otkrivanje krivičnih djela neovlaštenog prometa opojnih droga.

U tijeku su pretresi na tri lokacije na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, prilikom kojih je na jednoj od lokacija pronađena velika količina zelene biljne materije koja asocira na opojnu drogu skunk (nekliko stotina kilograma), navedeno je iz MUP-a RS.

Prema navodima banjalučke 'Atv', droga u BiH je otkrivena uz pomoć kolega iz Mađarske, a koji su u svojoj državi već zaplijenili nekoliko desetaka kilograma droge. Kako navodi spomenuta tv kuća, policija Mađarske je u listopadu ove godine u blizini Budimpešte uhitila državljanina BiH (71) u čijem je kamionu pronađeno oko osam kg skunka.

Naime, vozač kamiona je u tovarnom dijelu vozila 'zaglavio' u jednoj od rolni papira koje je prevozio, a pomoć je pozvao jedan Mađar (22) koji se zatekao na mjestu događaja. Nakon što su policijski službenici sa psom došli do spornog kamiona, pas je nanjušio sumnjivu robu, te je otkriveno još oko osam kg delta-9HTC.

Naime, 22-godišnji Mate A. stigao je na odmaralište sa svojim prijateljem Danielom B. po drogu, ali se onda dogodila bizarna situacija. Dok je podizao posljednju torbu, vozač je pao i zaglavio se u jednoj od rolni papira. Dok se Daniel B. odvezao sa dijelom robe, njegov prijatelj je dolazećim patrolama ispričao priču u kojoj je pokušavao pomoći čovjeku koji se zaglavio.

Nekoliko sati kasnije policija okruga Pešta pronašala je još deset identičnih paketa, a pretresom na još dvije lokacije gotovo 90 kilograma droge. Istražno odjeljenje sjedišta policijske uprave Pešta provodi dalji postupak protiv 71-godišnjeg vozača iz BiH zbog posjedovanja droge i protiv Mate A i B. Daniela zbog osnovane sumnje da su trgovali drogom. Ovaj slučaj u Mađarskoj povezan je s pronalaskom više stotina kilograma droge na području Gradiške.