BIH Napao ženu i njenog brata, a onda je zapucao i na policiju

Plinski pištolj
Ilustracija

U Šamcu je uhićen muškarac čiji su inicijali M.H. koji je prilikom privođenja pucao iz plinskog pištolja na pripadnike Jedinice žandarmerije, priopćeno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Prije nego što su pripadnici Jedinice žandarmerije ušli u obiteljsku kuću M.H., on je odbijao da izađe iz kuće na zahtjev policijskih službenika, kao i bilo kakvu suradnju sa njima. U smjeru policije je ispalio najmanje tri metka iz plinskog pištolja, nakon čega je uhićen.

Žena čiji su inicijali A.V. prijavila je Policijskoj postaji Šamac 22. listopada oko 19:30 sati da je M.H. verbalno napao i upućivao joj prijetnje, nakon čega je u neposrednoj blizini ove postaje fizički napao njenog brata i nanio mu ozljede, prenosi Srna.

M.H. je ispred zgrade Policijske postaje Šamac fizički napao i policijskog službenika drvenom motkom, dok je u drugoj ruci držao mačetu spremnu da je upotrijebi, a potom se udaljio u autombilu Passat.

Radom na terenu, vozilo Passat je pronađeno u dvorištu obiteljske kuće osumnjičenog, koji je uhićen oko 23:30 sati nakon što je iz plinskog pištolja pucao na policiju.

Po naredbi Osnovnog suda u Šamcu, a pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva u Doboju, jučer je izvršen i pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi M.H., a tom prilikom su pronađena dva plinska pištolja sa streljivom, mačeta, dva lovačka i jedan preklopni nož, kao i oko 33 grama zelene biljne materije koja izgledom asocira na marihuanu.

Nakon završene kriminalističke obrade, M.H. je uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima 'Nasilničko ponašanje' i 'Sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje' predat u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužiteljstvu u Doboju.