BANJOLUČANKA OSUĐENA Sipala šefici otrov u jutarnju kavu, pa završila u zatvoru

kava,otrov,šefica ureda,radnica ,suđenje

Nini Ninković (58) iz Banje Luke, koja je optužena da je u prostorijama Republičkog pedagoškog zavoda pokušala ubiti svoju kolegicu i šeficu Slađanu Tanasić tako što joj je u šalicu kave sipala supstancu koja može izazvati smrt, danas je osuđena u Okružnom sudu u Banjoj Luci na dvije godine zatvora.

Blagoje Dragosavljević, predsjednik Sudskog vijeća, obrazlažući ovu prvostupanjsku presudu, naglasio je da je protiv nje moguća žalba, kao i protiv rješenja o produljenju pritvora Ninković u kojem je bila od 21. prosinca 2022. godine.

Optužena se obvezuje platiti troškove kaznenog postupka koji ukupno iznose 4.759 maraka, pišu Nezavisne.

Optužena je, dodala je sutkinja, kazneno djelo počinila s mogućom namjerom, a utvrđeno je da koncentracija tvari koje je ulila u kavu nije mogla prouzročiti smrt, pa se radilo o nepodobnom pokušaju ubojstva.

Podsjetimo, tužiteljstvo je teretilo Ninu Ninković da je od 8. do 21. prosinca prošle godine u prostorijama Pedagoškog zavoda u dva navrata ušla u ured koji koristi Slađana Tanasić te joj u kavu ulila smrtonosno sredstvo jer sadrži natrijev hipoklorit.

To je sredstvo, kako stoji u optužnici, u slobodnoj prodaji u proizvodima za čišćenje, dezinfekciju i izbjeljivanje.

Prema optužnici, Tanasić 8. i 9. prosinca 2022. nije popila kavu zbog sumnjivog mirisa. Nadalje se dodaje da joj je Ninković 21. prosinca u kavu dosula "anticid-cid protiv žohara".

Nakon toga Ninković je uhićena, a “trovanje” kavom snimila je nadzorna kamera koja je bila postavljena u uredu Tanasić.