BANJA LUKA Privedeno više osoba zbog dilanja veće količine droge i naručenog ubojstva

Policija RS kombi
Ilustracija

Na području Banje Luke uhićeno je više osoba osumnjičenih za više teških kaznenih djela, neovlašten promet većih količina kokaina, kao i sudjelovanje u naručenom ubojstvu jedne osobe na području ovog grada, izvršeno na način organiziranih egzekucija između pripadnika grupa organiziranog kriminala, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Osumnjičeni se mogu dovesti u vezu i sa naručiteljima i počiniteljima teškog ubojstva načelnika krim. policije u Prijedoru Radenka Bašića, dodaje se u priopćenju, prenosi Srna.

Uz visoke mjere osiguranja, osumnjičeni će u naredna 24 sata biti predati postupajućem tužitelju koji će ih ispitati i donijeti odluku o daljim aktivnostima. Njih su uhitili pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

Aktivnosti je koordinirao tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, koji postupa u predmetima kodnog naziva 'Transporter' i 'Storage'.

Akcija 'Transporter' pokrenuta je u jesen prošle godine. Realizira se sa partnerskim tužiteljskim i policijskim institucijama u BiH, regiji i inozemstvu, a usmjerena je na kazneno procesuiranje više osoba osumnjičenih za organizirani kriminal povezan sa više teških kaznenih djela, uključujući ubojstva, krijumčarenje velikih količina opojnih droga i pranje novca, navedeno je u priopćenju.