AKTIVNOSTI NA BH. GRANICI Uhićeno više nasilnika. Jedna osoba uhićena i po tjeralici iz Širokog Brijega

MUP HNŽ, Deichmann, Denis Nazić, crna kronika, mostarac, visoko, crna kronika, lica s potjernica, policijski službenik, tjeralice  , ubojice, BIH, droga, crna kronika, POLICIJSKI SLUŽBENICI, Federalna uprava policije, Bihać, lišen slobode, osuđen , bh državljanin, trgovina oružjem, policijska stanica Čitluk, uhićenje u Čitluku, pretres, Sipa, uhićenje, krijumčarenje ljudi, tužiteljstvo, Sipa, Slaviša Ćulum, Siniša Šakić, ubojstvo, Banja luka, droga, Španjolska, uhićenje, primanje dara, korupcija, uhićenje, Sarajevo, Sipa, uhićenje, Sarajevo, otvorena mreža, ubojstvo, policija, migranti, istraga, granična policija, uhićenje, krijumčarenje, tužiteljstvo, granična policija, tjeralica, uhićenje, Služba za poslove sa strancima, uhićenje, Bihać, migranti, tužiteljstvo, Tuzla, prijevara, Sipa, Trebinje, uhićenje, droga, foča, pretres, uhićenje, Sipa, pretres, droga, Tuzla, granična policija, uhićenje, teška krađa, Trebinje, tužiteljstvo, paljevina, uhićenje, tužiteljstvo

29. svibnja 2023., službenici postrojbe Granične policije Bosne i Hercegovine su lišili slobode B.G. (1994.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Širokom Brijegu zbog kaznenog djela 'Teška krađa'. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Velika Kladuša i predat službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskoj županiji (USŽ). 

Pripadnici postrojbe Granične policije (GP) BiH Velika Kladuša, 30. svibnja 2023. godine, lišili su slobode DŽ.S. (1997.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banja Luci zbog kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga'. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor. 

Prethodno, 24. svibnja, službenici postrojbe GPBiH Velika Kladuša su predali H.Č. (1991.) službenicima Policijske postaje Velika Kladuša, nakon što je utvrđeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova USŽ raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela 'Nanošenje teških tjelesnih ozljeda'. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Velika Kladuša.

Pripadnici postrojbe GPBiH Aerodrom Sarajevo, 30. svibnja, na letu iz Frankfurta, lišili su slobode M.M. (1984.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Zavidovićima zbog kaznenog djela 'Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga'. Istoga dana, službenici ove postrojbe su na letu iz Istanbula lišili slobode E.F. (1973.) jer je utvrđeno da je potražuje Općinski sud u Banovićima zbog kaznenog djela 'Krađa'. Oboje bh. državljana je predato službenicima Centra sudske policije u Sarajevskoj županiji. 

Uz navedeno, pripadnici postrojbe GPBiH Aerodrom Sarajevo su, 23.5., lišili slobode Y.B. (1994.), državljanina Republike Turske. Graničnim provjerama je utvrđeno da je Interpol Wiesbaden za njim raspisao tjeralicu zbog kaznenih djela 'Napad' i 'Zlostavljanje'. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo je stigao letom iz Istanbula. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Pripadnici postrojbe GPBiH Gradiška, 27. svibnja, lišili su slobode D.S. (1985.), nakon što je ustanovljeno da je Policijska uprava Prijedor raspisala potragu za njim zbog kaznenog djela 'Teške tjelesne ozljede'. Državljanin Republike Slovenije je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradina i predat službenicima Policijske uprave Prijedor.

Pripadnici postrojbe GPBiH Orašje, 23. svibnja, lišili su slobode H.H. (1998.) jer je ustanovljeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Tuzlanske županije raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela 'Nasilničko ponašanje'. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Šamac i predat službenicima Policijske uprave Gradačac.

Pripadnici postrojbe GPBiH Bijeljina, 23. svibnja 2023., lišili su slobode M.S. (1981.), nakon što je utvrđeno da je Policijska postaja Modriča raspisala potragu za njim zbog kaznenog djela 'Prijevara'. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Rača i predat službenicima Policijske postaje Modriča, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.