AKCIJA UNO BIH Zaplijenjeni auto-dijelovi u vrijednosti od skoro pola milijuna KM

AKCIJA UNO BIH Zaplijenjeni auto-dijelovi u vrijednosti od skoro pola milijuna KM
UNO BiH

U sklopu pojačanih operativnih aktivnosti, ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) – Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Banja Luka, izvršili su provjeru porijekla roba na dvije lokacije – na području grada Gradiška. 

Tom prilikom pronađena su motorna vozila, šasije motornih vozila i veća količina rabljenih auto-dijelova za luksuzna motorna vozila. Procijenjena tržišna vrijednost robe iznosi cca 451.300 KM.

Osobe kod kojih je sporna roba pronađena, nisu posjedovale dokumentaciju o porijeklu, odnosno dokumentaciju kojom bi dokazali da je nad predmetnom robom proveden carinski postupak. Iz navedenenih razloga, sporna roba privremeno je oduzeta. Ova akcija sprovedena je u suradnji sa ovlaštenim službenicima Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Sarajevo.

Protiv učinitelja opisanih nezakonitosti bit će pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 0800 206 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni, navedeno je iz Ureda za informiranje UNO BiH.