AKCIJA U ZENICI Pokrao poduzeće iz Hrvatske, a onda pokradene stvari mislio prodati

Federalna uprava policije FUP službenik
Ilustracija/Hercegovina.info

Službenici Federalne uprave policije (FUP) su tijekom današnjeg dana proveli operativnu akciju pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije zbog sumnje u izvršenje kaznenog djela 'Teška krađa' iz članka 287., a u vezi sa kaznenim djelom 'Prikrivanje' iz članka 300. i 'Utaja' iz članka 290. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, te su tom prilikom priveli osobu inicijala A.P. (1989.) iz Zenice, te osobu H.G. (1969.) iz Zenice koja je nakon kriminalističke obrade puštena na slobodu.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Zenici, službenici FUP-e izvršili su pretres pokretne i nepokrene imovine koje pomenuta osoba koristi, kojom prilikom su pronađeni mobilni telefonski aparati, SIM kartice, računovodstvena dokumentacija, elektronske evidencije, te drugi predmeti koji potiču iz kaznenog djela.

Osoba se sumnjiči da je razdoblju između studenog 2021. godine i travnja 2022. godine predmete koji potiču iz izvršenja kaznenog djela 'Teška krađa' počinjenog na štetu pravne osobe iz Republike Hrvatske, zadržao, te je iste u okviru djelatnosti koju obavlja kao odgovorna osoba i vlasnik društva za trgovinu i usluge, stavio u promet, sa namjerom da iste proda, a s ciljem da ostvari protupravnu imovinsku korist.

Privedena osoba će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije biti predata u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, priopćeno je iz Ureda za informiranje FUP-e.