AKCIJA U DRVARU I RS-u Uhićeno deset osoba, izvršeni pretresi na 24 lokacije

MUP RS
Ilustracija/Nezavisne novine

Pripadnici MUP-a Republike Srpske provode akciju 'Rolex', u okviru koje je do sada uhićeno 10 osoba koje se sumnjiče za prodaju droge.

Akcija se izvodi na osnovu razmjene operativnih informacija s EUROPOL-om u cilju procesuiranja većeg broja osoba koje su zajedno od kraja 2019. do početka 2021. godine, kao organizirana kriminalna grupa, prometovali drogu na teritoriju BiH, Crne Gore i drugih zemalja regije zapadnog Balkana.

''Na osnovu naredbi nadležnih sudova, u tijeku su pretresi stambenih i poslovnih objekata kao i prijevoznih sredstava na ukupno 24 lokacije na području Banje Luke, Foče, Bileće, Laktaša, Drvara i Sarajevske županije. Na širem području BiH uhićeno je deset osoba nad kojima se provodi kriminalistička obrada'', ističu iz MUP-a Republike Srpske.

Akciju izvodi Uprava za organizirani i teški kriminalitet uz podršku kolega iz Jedinice žandarmerije MUP-a, Specijalne antiterorističke jedinice, te policijskih uprava Banja Luka, Trebinje i Foča, a u suradnji s Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP-om Hercegbosanske županije.

Sve mjere i radnje se poduzimaju pod nadzorom Tužiteljstva BiH.