AKCIJA 'LIPA' FUP uhitio 19-godišnjakinju zbog zatočenja i ozlijeđivanja dvije osobe

Policija
Hercegovina.info

U nastavku realizacije operativno taktičke akcije kodnog naziva 'Lipa', započete 7.7.2020. godine, službenici Federalne uprave policije su danas 14.9.2020. godine pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, lišili slobode još jednu osobu iz Sarajeva, inicijala A.A. (2001.) koja se sumnjiči za izvršenje krivičnih djela 'Teška tjelesna ozljeda' iz člana 172. stav 1., 'Protupravno lišenje slobode' iz člana 179. stav 1. i 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz člana 238. stav 1. KZ Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stana kojeg koristi osumnjičena na području općine Novi Grad Sarajevo, kojom prilikom je pronađena nepoznata materija koja svojim izgledom asocira na opojne droge heroin, amfetamin i cannabis Sativa L, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Naime, osumnjičena je u mjesecu svibnju 2020. godine u svom stanu na području općine Novi Grad Sarajevo, protuzakonito postupala na način da je ograničila slobodu kretanja osobama D.K. i A.LJ. a potom je fizički (šakama i nogama), te nožem nanosila tjelesne ozljede osobi D.K., dok je osobu A.LJ. prisilila da joj pomogne u njenoj namjeri.

Osumnjičena A.A. je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će biti u zakonskom roku predata na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Sarajevske županije uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje FUP-e.