AKCIJA JAGUAR Zbog iznude i prijetnji nad Mostarcem, uhićen lik iz Hadžića

uhićenje FUP Mostar
FUP

Službenici Federalne uprave policije (FUP) su pod nadzorom županijskog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, proveli operativnu akciju kodnog naziva 'Jaguar', a vezano za dokumentiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje kaznenih djela izazivanje opće opasnosti, teška tjelesna ozljeda, iznuda, te udruživanje radi činjenja kaznenih djela.

Uhićen je DŽ. O. (1992.) iz Hadžića, te je izvršen pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi, a tom prilikom nađen mobitel, SIM kartice i odjeća u kojoj su izvršena kaznena djela, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih kaznenih djela.

Bačena eksplozivna naprava na kuću Mostarca

Osoba lišena slobode se sumnjiči da je kao dio grupe, određeno vremensko razdoblje vršila pritisak na oštećenu osobu iz Mostara kako bi iznudila novac. U vršenju navedenog pritiska, na kuću oštećene osobe bačena je eksplozivna naprava koja nije eksplodirala, te su mu nanesene teže tjelesne ozljede, priopćeno je iz Ureda za informiranje FUP-e.

Navedena osoba će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predana u nadležnost županijskom Tužiteljstvu HNŽ uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu. 

Tijekom provođenja aktivnosti na navedenom predmetu, podršku Federalnoj upravi policije su pružili Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije i Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ.

Podsjetit ćemo kako se incident s neeksplodiranom bombom dogodio 12. studenog ove godine. Tada je I.Č. (1980.) oko 14 sati prijavio kako je ispred dvorišnih vrata od strane nepoznate osobe bačena eksplozivna naprava koja nije eksplodirala. Također, I.Č. je nedugo nakon incidenta pretučen od strane nepoznate osobe.