AKCIJA 'HUM' Uhićen 32-godišnjak zbog pokušaja ubojstva

FUP službenici i auta
Ilustracija/Hercegovina.info

Dana, 17. siječnja 2023. godine, službenici Federalne uprave policije (FUP) su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko - neretvanske županije, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a nastavljajući operativno – taktičku akciju 'Hum' lišili slobode osobu inicijala A. F. (1991.) nastanjenog u Mostaru dokumentirajući kazneno djelo 'Organizirani kriminal' u vezi s kaznenim djelom 'Ubojstvo u pokušaju', te kaznenim djelima 'Izazivanje opće opasnosti', 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija', 'Neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih djelova za oružje', Kaznenog zakona Federacije BiH.

Ranijom istragom zabilježena je organizirana kriminalna grupa na čelu s osobom inicijala S. Đ. koja se dovodi u vezu s izvršenjem navedenih kaznenih djela, na način da je ista s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi i drugih oblika koristi u određenom vremenskom razdoblju izvršila pokušaj ubojstva, te oštećenje tuđe stvari kao i izazivanje opće opasnosti koristeći improvizirane eksplozivne naprave.

Osoba lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru u zakonskom roku biti predata u daljnju nadležnost Županijskom tužiteljstvu HNŽ uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, navodi se iz Ureda za informiranje FUP-e.