AKCIJA GAME U MOSTARU Nakon uhićenja na ulici, određen jednomjesečni pritvor

uhićenje u Mostaru kod Franjevačke crkve
FUP

Općinski sud u Mostaru uvažio je prijedlog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) kojim je Denisu Ć. (42) i Stanislavu L. (43) određen jednomjesečni pritvor, potvrđeno je iz za 'Dnevni avaz' iz županijskog Tužiteljstva u Mostaru.

Njih dvojica se, kao supočinitelji, sumnjiče za kazneno djelo 'Lihvarstvo' u stjecaju s 'Iznudom', a pritvor im je određen s obzirom na to da postoje naročite okolnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke.

"Također, postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti ili dovršiti kazneno djelo za koje se sumnjiče, a za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna", navedeno je za 'Dnevni avaz' iz Tužiteljstva HNŽ.

Ovaj dvojac je uhićen u Mostaru u ponedjeljak, 17. travnja, u akciji koju su, pod nadzorom Tužiteljstva HNŽ, naziva 'Game', izveli pripadnici Federalne uprave policije (FUP).

Izvršenim pretresom pokretne i nepokretne imovine u Mostaru koju Denis Ć. i Stanislav L. koriste pronađeni su veći iznos novca, automatska puška, dva pištolja, određena količina streljiva, dokumentacija, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezi s izvršenjem ovih kaznenih djela.

"Navedene osobe se sumnjiče da su oštećenoj osobi dale zajam uz ugovaranje nesrazmjerne imovinske koristi, tako što su tijekom razdoblja od četiri godine, koristeći silu i prijetnju, od oštećene osobe zahtijevali da im predaje određene novčane iznose", naveli su u svom priopćenju iz Ureda za informiranje FUP-e.

Postupajići prema naredbi Općinskog suda u Mostaru, službenici FUP-e su ih uhitili nakon primopredaje označenog novca. Jedan od privedenih slobode je lišen na kolniku u Franjevačkoj ulici, a drugi u mostarskoj bolnici. Neslužbeno saznajemo da su obje privedene osobe radili kao djelatnici jedne zaštitarske tvrtke u Mostaru.