AKCIJA CODE Uhićeno 15 osoba koje su prodajom više vrsta droga 'zaradili' skoro 3 milijuna KM

Akcija Code uhićenje
Screenshot RTRS

Policija je u akciji 'Code' razbila grupu šverca narkoticima, povezanu sa Darkom Elezom te je uhićeno 15 osoba osumnjičenih da su preprodajom kokaina, heroina i marihuane, zaradili 2.750.000 KM.

Kako 'Nezavisne novine' neslužbeno saznaju uhićeni su: Boris M., Igor C., Danilo C., Đorđe C., Emina M., Dalibor B., Milan M., Dragomir P., Bojan R., Đorđe M., Danijel S., Aleksandar H., Boris K. i Peđa S.

Iz Policijske uprave (PU) Istočno Sarajevo, rekli su da je izvršen pretres na 27 lokacija, na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banja Luke i Sarajevske županije (SŽ).

Pretresi su izvršeni po naredbama Okružnog suda Istočno Sarajevo i nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Istočno Sarajevo. Prema neslužbenim informacijama i na području Banja Luke policija je pretresla stan koji koristi muškarac i oduzet je automobil.

Policija je priopćila da se grupa sumnjiči da je već duže vremensko razdoblje na području Istočnog Sarajeva dogovarala kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga (kokain, heroin, marihuana, amfetamin, ecstasy i drugih supstanci za proizvodnju opojnih droga), te da su na taj način počinili kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga'.

"Protupravna imovinska korist stečena izvršenjem ovog kaznenog djela iznosi 2.750.000 KM", navode iz policije, prenose 'Nezavisne novine'. Prema neslužbenim informacijama, dokazi su prikupljeni putem informacija uz pomoć aplikacije 'Sky' kao i operativnim radom policije na terenu, a sumnja se da je grupa nastavila kriminalne poslove koje su radili dok im je Elez bio šef.

Kada je Elez pritvoren posao je nastavljen, a grupom je rukovodio jedan od suradnika, te su kako se sumnja prodajom droge zaradili basnoslovne cifre. Akcijom je obuhvaćen i Miljan R., koji se duže vrijeme nalazi u bjekstvu. Većina uhićenih su dobro poznati od ranije zbog droge, ali i kao pripadnici automafije.

Iz Okružnog tužiteljstva Istočno Sarajevo priopćili su da je akcija 'Code' izvedena po njihovim naredbama u suradnji sa Europolom.

"Službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, zajedno sa Upravom za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutrarnjih poslova Republike Srpske i u suradnji sa Europol-om, realiziraju višemjesečnu akciju kodnog naziva 'Code', usmjerenu protiv grupe osoba koje se sumnjiče da su već duže vremensko razdoblje na području Istočnog Sarajeva dogovarali kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga", priopćili su iz Tužiteljstva.