18-godišnjak probao pobjeći na čamcu nakon što je u dva dana opljačkao istu kladionicu

18-godišnjak probao pobjeći na čamcu nakon što je u dva dana opljačkao istu kladionicu

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije obavijestili su da je 18-godišnjak u Konjicu probao pobjeći na čamcu nakon prijavljenog razbojstva kladionice.

"12. 5. 2022. godine, u 21:40 sati, u Policijskoj postaji Konjic je prijavljeno da je u tijeku razbojništvo u sportskoj kladionici 'Sport plus', u mjestu Čelebići, općina Konjic. Na mjesto događaja upućene su patrole Policijske postaje Konjic i PP BS Konjic. Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je nepoznata muška osoba s maskom, kapuljačom i sunčanim naočalama došla ispred spomenute poslovnice dok se djelatnica iste nalazila ispred objekta.

Obzirom da je nepoznata osoba izgledom odgovarala osobi koja je 10. 5. 2022. godine izvršila razbojništvo uz prijetnju nožem u istoj poslovnici, uposlenica je pobjegla s mjesta događaja, a počinitelj je ušao u poslovnicu, otuđio njezinu torbu i pobjegao u pravcu Jablaničkog jezera gdje je otuđio čamac i pokušao pobjeći preko jezera. Od strane patrola PP Konjic i PP BS Konjic isti je sustignut i uhićen, a utvrđeno je da se radi o D. S. (2004.) iz Konjica", naveli su iz županijskog MUP-a.

S cijelim slučajem upoznat je nadležni tužitelj, a na mjestu događaja je izvršen očevid i poduzete sve potrebne mjere. 

Za proteklih 24 sata (12/13.5.2022. godine), iz oblasti sprječavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije registrirane su dvije prijave: na području Mostara jedna i na području Konjica jedna.            

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz oblasti javnog reda i mira registrirana su dva prekršaja, oba na području Mostara.             

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je devet prometnih nesreća; na području Mostara četiri, na području Čapljine tri, na području Stoca jedna i na području Jablanice jedna. Pet je osoba zadobilo lake tjelesne ozljede.