14 UHIĆENIH NA GRANICAMA Švicarac i državljanin Hrvatske uhićeni na Bijači, evo i zbog čega

Policajac uhićenje lisice
Ilustracija

Službenici postrojbe Granične policije (GP BiH) Doljani, 8. listopada 2022., prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Bijača lišili su slobode dvije osobe na osnovu raspisanih potraga. Za državljanina Republike Hrvatske, C.Ć. (1989.), ustanovljeno je da ga potražuje Županijsko tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) zbog kaznenih djela 'Porezna utaja' i 'Zloupotreba ovlasti u gospodarskom poslovanju'. 

Za državljanina Švicarske Konfederacije, T.S. (1991.), utvrđeno je da ga, također, potražuje Županijsko tužiteljstvo HNŽ zbog kaznenog djela 'Krivotvorenje isprave'. Obojica su predata službenicima Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ.

Službenici postrojbe GPBiH Orašje, 8. listopada 2022., lišili su slobode M.V. (1965.) jer je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Gradačac raspisala potragu zbog kaznenog djela 'Oštećenje tuđe stvari'. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Policijske uprave Gradačac.  

Službenici postrojbe Granične policije BiH aerodrom Tuzla, 13. listopada 2022. godine, na letu za Stockholm, lišili su slobode E.M. (1976.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici postrojbe GP BiH Zvornik, 12. listopada 2022., lišili su slobode S.A. (1990.) jer je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutarnih poslova Sarajevske županije raspisalo potragu zbog kaznenog djela 'Krađa'. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Karakaj i predat službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskoj županiji. 

Istoga dana, službenici ove postrojbe su prilikom izlaska iz BiH, također, na prijelazu Karakaj, lišili slobode T.L. (1956.) jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. 

Prethodno, 10. listopada, službenici postrojeb GP BiH Zvornik su lišili slobode Ž.Đ. (1994.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Srebrenici radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin Republike Srbije je kontroliran izlasku iz BiH na prijelazu Bratunac i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici postrojbe GP BiH Brod, 12. listopada, lišili su slobode N.K. (1998.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Tešanj raspisala potragu zbog kaznenog djela 'Krađa'. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Brod i predat službenicima Policijske postaje Usora. 

Uz navedeno, službenici ove postrojbe su 9. listopada lišili slobode A.H. (1994.) na ulasku u BiH na prijelazu Brod. Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Zenici zbog kaznenih djela 'Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga' i 'Teška krađa'. Predat je službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji.

Službenici postrojbe GP BiH Bijeljina, 12. člistopada, lišili su slobode S.A. (1988.) jer je ustanovljeno da je za njim Policijska postaja Sanski Most raspisala potragu zbog kaznenog djela 'Teška krađa'. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Rača i predat službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskoj županiji. 

Prethodno, službenici ove postrojbe su 8. listopada, pri izlasku iz BiH na prijelazu Popovi lišili su slobode M.P. (1958.). Utvrđeno je da za ovim državljaninom Republike Hrvatske Interpol Zagreb raspisao tjeralicu zbog kaznenog djela 'Prijevara'. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici postrojbe GP BiH aerodrom Sarajevo, 10. listopada, na letu iz Frankfurta, lišili su slobode S.A. (1991.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Visokom zbog kaznenog djela 'Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga'. Državljanin BiH je predat službenicima Centra sudske policije u Sarajevskoj županiji. 

Prethodno, 8. listopada, na letu za Keln, službenici ove postrojbe su lišili slobode E.H. (1972.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Županijsko tužiteljstvo Sarajevske županije zbog kaznenog djela 'Izbjegavanje izdržavanja'. Državljanin BiH je predat službenicima Ministarstva unutarnjih poslova SŽ.

Prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Gradina, 9. listopada, lišen je slobode N.J. (1979.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici postrojbe GP BiH Gradiška, bh. državljanina su predali službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka, navodi se iz Ureda za informiranje GP BiH.