13 PROVALA Državljanin BiH po Splitu krao šta je stigao

Hrvatska policija kombi
Ilustracija

Službenici Druge policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je u prvih pet mjeseci ove godine na području Splita provalio u trinaest različitih objekata i na taj način ostvario obilježja trinaest kaznenih djela 'Teška krađa'.

Naime, od siječnja do svibnja 2022. godine, 37-godišnjak je tijekom noćnih sati na području Splita provaljivao u trgovine, salone, ugostiteljske objekte, pekaru, fotokopirnicu i jednom u osobno vozilo. 

Nakon obavljenih provala, utvrđena je osnovana sumnja da je 37-godišnjak iz objekata otuđio mobitel, novac, alkoholna pića, različitu vrstu odjeće, a iz jednog frizerskog salona otuđio je frizersku opremu i kozmetiku u vrijednosti 8 tisuća kuna. Ukupna materijalna šteta i ostvarena protupravna imovinska korist procjenjuje se na oko 24 tisuće kuna.

Na svakom mjestu događaja obavljen je očevid u cilju prikupljanja tragova i materijalnih dokaza, a službenici Druge policijske postaje u sklopu kriminalističkog istraživanja intenzivno su tragali za počiniteljem, priopćeno je iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

Službenici Druge policijske postaje 8. srpnja 2022. godine, pronašli su i uhitili muškarca koji se dovodio u svezu s provalama. Proveli su kriminalističko istraživanje, te su utvrdili postojanje osnovane sumnje da je 37-godišnjak ostvario obilježja trinaest kaznenih djela 'Teška krađa'. Nakon dovršenog istraživanja, 37-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.