120 DANA PRITVORA Crnogorci među krijumčarima 489 kg kokaina. Zaplijenjen novac, traktor, čamci ...

Urugvaj kokain zapljena
El Pais

Dvojici državljana Crne Gore uhićenim u akciji zapljene 489 kilograma kokaina u Urugvaju određen je pritvor do 120 dana. U višemjesečnoj akciji 'Virtus' u toj južnoameričkoj državi uhićeno je 16 osoba, među kojima su i državljani Urugvaja i Bolivije.

Oni se, prema pisanju medija, tereta za različita kaznena djela vezana za šverc droge. Za državljane Crne Gore, urugvajski mediji pišu da bi, prema navodima policije 'mogli biti dio balkanskog klana, velike mreže organiziranog kriminala koja djeluje u Europi'.

Pretpostavlja se da je kokain proizveden u Boliviji, odakle je put nastavio ka sjeveru Argentine.

Droga je bila upakirana u 450 paketa na kojima je bio logotip sa likovima Diznijevih junaka Miki Mausa i Plutona. Navodi se i da je procijenjena vrijednost zaplijenog kokaina oko 16 milijuna dolara.

Prema pisanju argentinskih medija, vlasti su bile upoznate sa švercom tovara droge, a njen transport je nadgledan kako bi se organizatori uhitili i dobilo više informacija o njihovom načinu rada, prenosi crnogorski protal 'Vijesti'.

Prema pisanju 'El Observadora' državljani Crne Gore uhićeni su tijekom racije kuće koja se nalazi na šetalištu u gradu Ciudad de la Costa. Navodi se u da su državljani Crne Gore na Interpolovoj plavoj tjeralici. U akciji su zaplijenjeni oružje, više stotina tisuća dolara i argentinskih pezosa, tri automobila, kamion, dva čamca, traktor i osam mobilnih telefona.