ČITLUK GOTOVO ČIST Čekaju se samo još tri negativna nalaza, te izlazak dvije osobe iz samoizolacije

Čitluk
hercegovina.info

Jedno od najvećih u BiH, te na najveće žarište koronavirusa u HNŽ, Čitluk, gotovo je čist od pandemije.

Od pojave koronavirusa i prvog slučaja zaražene osobe u samostanu u Međugorju, u općini Čitluk od koronavirusa oboljelo je točno 90 osoba.

Od tog broja 84 osobe su izliječene od Covida, dok su tri osobe nažalost preminule. Preostale tri osobe još samo čekaju retestiranja.

Kako doznaje hercegovina.info jedna od osoba je retestirana te je prvi nalaz bio negativan, dok su druge dvije osobe retestiranju podvrgnute danas, a prema svemu sudeći za očekivati je da će i njihovi testovi biti negativni.

Ukupno je u Čitluku za vrijeme pandemije koronavirusa izdano 617 rješenja o samoizolaciji, koju još do kraja moraju odraditi samo dvije osobe.

U više navrata načelnik općine Čitluk je kazao kako je veliku ulogu u stabilizaciji stanja u Čitluku je odradila epidemiologinja dr. Andrea Jurić.

Prisjetimo se, na koronavirus pozitivan je bio i sam načelnik općine Marin Radišić, koji je Covid prebolio bez većih poteškoća, a također je pozitivan bio i tajnik Ureda načelnika Mario Rozić, koji je vodio borbu za život, o kojoj je za hercegovina.info dao ekskluzivnu ispovijest nakon 25 dana boravka u Covid bolnici.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.