ZZO HNŽ Ex ravnateljski dvojac brine o promidžbi, 5.850 maraka za gostovanja na RTV Herceg-Bosne

ZZO RTV HB

Bivši ravnatelj ZZO-a HNŽ i i bivša v.d. ravnateljica Ana Vidačak grčevito se bore da zadrže upravljačku polugu nad ZZO-om. Ulažu znatna sredstva osiguranika i za samopromociju i promoviranje vlastitih aktivnosti u Zavodu. Tako su 1. prosinca 2023. platili komercijalno gostovanje na RTV Herceg-Bosne, dva komada čak 5.265 maraka, te još pet reportaža, što će ukupno osiguranike koštati 5.850 maraka.

Iste one osiguranike koji plaćaju iz svog džepa skupe preglede u privatnim klinikama, jer ne mogu doći na red u bolnicama, i iste one osiguranike kojima putem telefonskih linija često skupljamo za liječenje. 

Ispod iznosa piše da se isti odnosi na "snimanje emisija o aktivnostima Zavoda, izmjenama i novinama vezanim za prava osiguranika, 2 puta, snimanje izjava o poslovanju Zavoda, pravima osiguranika, premiji za osiguranja za 2024. tri puta, snimanje televizijskog priloga o premiji osiguranja za 2024. dva puta, a pozivaju se na narudžbenicu broj: 2023-386. 

ZZO RTV HB

Zanimljivo, gledatelji Televizije Herceg-Bosne ni u jednom članku na temu ZZO-a nemaju navedeno da se radi o promo sadržajima, što će reći da se plaćeni sadržaj objavljuje kao redovni, a što će i objasniti zašto ta televizija nije obradila nijednu vruću temu iz ZZO-a. 

ZZO RTV HB

Natječaj za izbor ravnatelja u toj je instituciji poništen u sklopu s ostalima u HNŽ-u, a očekuje se da će se ravnateljski dvojac odmaknuti od Zavoda. 

Manje-više isto se događa nakon afere Peti kat, koja je meta istražnih organa. Ključna figura afere Rade Bošnjak tužio nas je zbog članaka iz afere Peti kat, da bi naknadno poslao još jednu tužbu, zbog pisma djelatnika ZZO-a da su prisluškivani. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.