ŽZH Za policijski sat 'kriv' je Dan žena

Široki Brijeg koronavirus
Ilustracija hercegovina.info

Policijski sat u Županiji Zapadnohercegovačkoj uveden je radi proslave Dana žena, koji se kako znamo tradicionalno slavi 8. ožujka. Naime, nakon tog dana, gdje su u toj županiji zabilježena brojna okupljanja i proslave, došlo je do porasta broja oboljelih. 

U razdoblju od 2. do 8. ožujka u ŽZH broj ukupno pozitivnih na koronavirus bio je 107, odnosno u prosjeku 15,2 oboljelih na dnevnoj bazi. Samo nekoliko dana poslije, podaci za razdoblje od 12. do 18. ožujka kažu da u ŽZH broj aktivnih slučajeva je 413, a dnevni prosjek pozitivnih je 59. U tom razdoblju koronavirus je potvrđen kod 210 ženskih osoba.

Kažimo kako je jučer na 10 dana prekinuta nastava u Drinovcima, a razlog tomu je kako doznajemo 5 pozitivnih ženskih osoba iz nastavnog djela, a veći broj pozitivnih nastavnica ima 2. Osnovna škola u Širokom Brijegu. 

Kako doznajemo zbog porasta brojki koje se prema svemu sudeći rezultat brojnih okupljanja za dan pripadnica ljepšeg i nježnijeg spola uveden je policijski sat, a sve s ciljem da se stanje normalizira nakon Uskrsa.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.