ŽZH Vlada obvezala ministricu Mikulić da odgovori našem portalu - ona odgovorila bez odgovora

Ružica Mikulić
Ilustracija

Prije dva i pol mjeseca, a u kontekstu kaznene prijave protiv ministrice zbog pogododovanja nekim nakladničkim kućama, poslali smo upit Vladi ŽZH.

Pitali smo zbog čega još uvijek nijednoj nakladničkoj kući nisu plaćeni školski udžbenici za prošlu školsku godinu, je li premijer upoznat s kaznenom prijavom protiv ministrice zbog pogodovanja jednoj nakladničkoj kući, hoće li Vlada poništiti izbor udžbenika od strane ministrice i za par godina unaprijed te vratiti stanje na staro.

Upit je poslan 9. srpnja, da bi iz ureda ministrice 29. rujna stigao kratak “odgovor” u kojem odgovora na ova pitanja nema, premda je Vlada Županije Zapadnohercegovačke je na 65. sjednici donijela Zaključak kojim je zadužila Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa da odgovori na upit portala hercegovina.info.

Kazala je da su fakture dobavljača udžbenika proslijeđene Ministarstvu financija, da ostala pitanja nije nadležna odgovoriti. Čak ni na prvo pitanje – zašto se za prošlu školsku godinu nisu platili naručeni udžbenici ministrica nije odgovorila, premda u onome što naziva odgovorom piše da ju je na to obvezala Vlada na svojoj 65. sjednici. 

Ružica Mikulić

Uz kaznenu prijavu koju je ministrica zaradila prošle godine, ni ove godine ne ide baš glatko. Napravila je gaf te raspisala međunarodni natječaj premda su nakladničke kuće iz BiH, pa učenici sjede za praznim školskim klupama.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.