ŽZH Svadbeni saloni bi trebali početi raditi s većim kapacitetom, ali pod jednim uvjetom

Svadbena torta
Ilustracija

Svadbeni saloni u ŽZH trebali bi početi raditi s većim kapacitetom ( od trenutno dozvoljenih 100 osoba u zatvorenom), a postoji mogućnost čak da se radi i bez brojčanih ograničenja, ali uz jedan uvjet, a to je da brojke pozitivnih na koronavirus ne budu na dnevnoj bazi veće od 50, doznajemo.

Podsjetimo, jučer je u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke održan sastanak kojemu su nazočili vlasnici svadbenih salona, ravnatelj Uprave civilne zaštite dr. sc. Drago Martinović te ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrea Jurić, a sve povodom nadolazeće 'svadbene sezone' koja počinje od Uskrsa.

Kako doznajemo sastanak je završen na obostrano zadovoljstvo. Naime, ugostitelji su stigli sa zahtjevom da im Krizni stožer u salama dozvoli broj gostiju u iznosu trećine kapaciteta objekta, baš onako kako je to dozvolio i sportskim dvoranama. S obzirom na trenutno jako dobru epidemiološku situaciju u ŽZH oni bi mogli dobiti i više od toga. Ukoliko bi se brojke pozitivnih na koronavirus povećale i bile na dnevnoj bazi veće od 50, onda bi se u tom slučaju mjere ponovno pooštrile.

O svemu bi se tek trebalo odlučiti na sjednici Kriznog stožera ŽZH koja će biti u narednim danima.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.