VIDEO  Žustra televizijska rasprava između fra Marija Knezovića i Nihada Aličkovića

Bila je to burna i žustra, ali otvorena i iskrena rasprava na sarajevskoj Face TV. Teme su bile zapaljive za širu javnost.

Tako je uvijek kad se u društvu, koje je opterećeno prošlošću, govori o žrtvama, ratovima, zločinima itd. Temelj ovoga televizijskoga duela je bila Sveta misa za žrtve bleiburške tragedije i Križnoga puta u Sarajevu.

Ta je sugovornike fra Marija Knezovića i Nihada Aličkovića odvela u rasprave o ratnim krivcima, ulozi Katoličke crkve, Židovske i Islamske zajednice, partizana i ustaša.

Fra Mario je rekao, a to piše Adil Zulfikarpašić, kako su se četnici unovačili u partizane, te kako je pod zvijezdom petokrakom i kokardom uništavano Sarajevo i BiH.

"Podvala da su Hrvati fašisti je gruba laž jer od nikoga relevantnoga od Hrvata nećemo naći tko vrši promociju ustaštva. Aličković je ponavljao tezu o spornoj Misi u Sarajevu iznoseći stavove da je to uvreda za žrtve Sarajeva", navodi Knezović. Gledatelji su se iznenadili kako sugovornik Nihad Aličković nije znao odgovor na jedno sasvim poznato Senadovo pitanje.