TUŽITELJSTVO HNŽ: Matko Križanović koji je pucao po Čapljini u bijegu

TUŽITELJSTVO HNŽ: Matko Križanović koji je pucao po Čapljini u bijegu
hercegovina.info

Povodom nedavnog događaja u Čapljini, kada je dana 07.08.2020. godine ispred ugostiteljskog objekta „Craft“, došlo do uporabe vatrenog oružja-automatske puške, nakon čega je oštećeni I. Č., iz Čapljine, zadobio teške tjelesne ozljede, u vidu prostrijelnih rana u predjelu lijevog i desnog skočnog zgloba, Županijsko tužiteljstvo HNŽ/K Mostar, u suradnji sa MUP-om HNŽ/K Mostar, poduzima istražne radnje u ovom predmetu, u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, te procesuiranja počinitelja.

Kako se navodi u priopćenju Tužiteljstva, na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ/K Mostar, rješenjem Županijskog suda u Mostaru od 13.08.2020. godine, Adrijanu Jurkoviću zv. „Adi“ (1993.), iz Čapljine, određen jednomjesečni pritvor zbog osnovane sumnje da je podstrekavao osumnjičenog Matka Križanovića (1992.), iz Čapljine, na izvršenje kaznenog djela „Ubojstvo u pokušaju“ iz čl. 166.st.1. u vezi sa čl. 28. i 32. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (KZ F BiH), a na štetu oštećenog I. Č.

Županijski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od 3 (tri) godine ili teža kazna.  

Osumnjičeni Matko Križanović, nalazi se u bjekstvu i trenutno nije dostupan policijskim i pravosudnim tijelima u BiH, te MUP HNŽ/K, po nalogu Tužiteljstva poduzima sve mjere i radnje u cilju njegovog pronalaska i lišenja slobode.

Pozivaju se građani da korisne informacije o boravku i kretanju osumnjičenog Matka Križanovića dojave bilo kojoj policijskoj upravi na području HNŽ/K, odnosno BiH, navodi se u priopćenju Županijskog Tužiteljstva HNŽ Mostar.