ZRAČNA LUKA MOSTAR Hoće li se iz Mostara osim u Zagreb letjeti i za Beograd?

Marko Đuzel
youtube

Na 36. sjednici Gradskog vijeća Mostara prilikom podnošenja izvještaja o radu JP Zračna luka Mostar direktor ovoga poduzeća, Marko Đuzel, u odgovorima na vijećnička pitanja kazao je kako se uz postojeću zračnu vezu sa Zagrebom kao hubom za dalja putovanja, postoje kontakti i pregovori da se uspostavi suradnja sa još jednim velikim aerodromom u regiji. Đuzel je, odgovarajući na pitanje vijećnika Silvija Bubala iz HRS priznao kako se pregovori vode sa zračnom lukom u Beogradu.

"Ti kontakti su preko ureda gradonačelnika pokrenuti, ne možemo ništa obećati, ali radi se na tome" kazao je Đuzel.

S tim se slaže i dopredsjednik Vijeća, Velibor Milivojević koji je podsjetio na razgovore koji su započeti prilikom posjete premijerke Srbije Ane Brnabić a koji su se ticali subvencioniranju letova na relaciji Mostar-Beograd.

Na upit vijećnice Irme Baralije, koja je pitala da joj objasni kako je moguće da je jedna Mostarka rezervirala let za Forli u Italiji, da bi odmah dobila povratnu informaciju da su svi letovi za tu destinaciju otkazani. Nakon otkazivanja, gospođa je nazvala zračnu luku iz koje su joj se zahvalili na informaciji jer ni oni nisu znali za otkazivanje navedenih letova.

Direktor Đuzel na to joj je odgovorio kako su letovi za Forli završili katastrofalno na svim zračnim lukama u regiji. "Ne izbjegavam odgovornost, međutim ti letovi su objavljeni bez dogovora s aviokompanijom i turoperatorom. Mi smo vidjeli da to ne ide u dobrom smjeru pa nismo radili ni agresivni marketing. Aviokompanija je sama uvela linije za Mostar, to je subvencionirana linija od strane Italije i katastrofalno je završila i sa Zagrebom i Dubrovnikom.

U neslužbenoj atmosferi tvrde da se vijećnicima može reći s kojim se niskotarifnim prijevoznicima pregovara.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.