ŽIVOT U PRAŠINI Mještani ispaštaju zbog lošeg planiranja koridora 5C, voze slalom između rupa

Bivolje brdo cesta
Hercegovina.info

Mještani Bivoljeg brda posljednjih tri mjeseca imaju problema s prašinom. Ona naime nastaje na prometnici Buna - Domanovići na dionici od 150 do 200 metara. To je naime, dio pristupne ceste budućeg koridora 5C. Mještani ističu kako su iz Autocesta Federacije pogriješili planiranu širinu te je planirana dionica ostala preusko. Sve stoga stoji raskopano tri mjeseca. Mještani su u prašini, a automobili voze slalome između rupa.

"Ovaj put je raskopan prije tri mjeseca. Prema našim saznanjima došlo je do pogreške JP Autoceste te su oni ostavili tako razrovano. Prije nekoliko dana ponovno su došli strojevi, koji su proširivali put, jer je očito da im je nedostajalo zemljišta te su radili na proširivanju. Nešto su malo odradili te su ponovno ostavili sve raskopano", kažu za Hercegovina.info mještani Bivoljeg Brda. 

Bivolje brdo cesta

Oni kažu kako je promet ovim djelom veći problem od toga što je on u stanju u kakvom trenutno jest.

"Poanta priče je da je svaki dan zbog radova zatvorena prometnica Buna - Čapljina te se tu preusmjerava promet s M-17. Tu sada prolaze brojni autobusi, cisterne, tegljači, teretna i ostala brojna vozila. Stvara se ogromna prašina, a ovdje ima kuća i ljudi koji tu žive. No, očito nikoga nije briga. Mi koji ovdje živimo svaki dan ovuda prolazimo više puta. Kada padne kiša, put se dodatni "izrupa". Nitko ne želi bar niti "baciti koju lopatu" ta barem bude donekle normalno za vožnju. 

Da se barem ništa nije ni započelo kažu nam.

"Ovo je sada postao dio glavne prometnice za ulaz i izlaz iz države, a sve skupa stoji tri mjeseca. Autoceste su pogriješile, očito krivo isplanirale. No, nije ni to problem, već su mogli barem staviti prvi sloj asfalta na ovu dionicu dugu između 150 i 200 metara i da ona bude kakva je bila ranije. Da stvar bude zanimljivija, samo 200 metara od ove lokacije živi izvršni direktor Autocesta Federacije za opće kadrovske i pravne poslove. No, očito ni njega nije briga Autoceste imaju 225 zaposlenih, a nije se u stanju riješiti jedan ovakav problem. S ove distance, da barem nisu ništa ni počinjali", rekli su nam mještani Bivoljeg Brda.