Živko Budimir i još šestorica članova isključeni iz HSP-a BiH

Takvu odluku donio je jednoglasno Glavni stan HSP-a na današnjoj sjednici u Sarajevu, čime je potvrđeno i mišljenje stranačkog Časnog suda koji je zasjedao predhodno i zaključio da su navedeni bivši članovi grubo prekršili Statut HSP-a i istupali u javnosti mimo stavova stranačkih organa.

Iz stranke su također isključeni Tihomir Šarac te Ivica Skočibušić, koju su i pismeno izvjestili HSP o njihovom istupanju.

Glavni stan razmatrao je na današnjoj sjednici i događanja u vezi sa Vladom Federacije BiH, a predsjednik HSP-a Zvonko Jurišić novinarima je kazao da je istupanje članova ove stranke iz vlade jedna od opcija o kojoj se razgovara u njenim redovima, ali i da to u ovom trenutku nije prioritetno pitanje te da danas neće biti donesene odluke u vezi tim.

Jurišić je podnio izvješće u vezi sa stanjem u stranci, između dvije sjednice Glavnog stana.

Ustvrdio je da HSP ima prostor za djelovanje na političkoj sceni i da je mandat u institucijama vlasti odradio uspješno.

- HSP nije postao sa Živkom Budimirom niti će prestati rad njegovim odlaskom i uvijek će postojati kao stranka - kazao je Jurišić.

Za stranku čije je novo osnivanje najavio Živko Budimir, kazao je da je to ideološki sasvim različita opcija od pravaške, hrvatske orijentacije kakvu gaji HSP.

Stanko Primorac, dodpredsjednik HSP-a ustvrdio je da se njegova stranka ne rasipa nakon istupa iz njenih redova Živka Budimira i njegove najave da će osnovati novu partiju, a kao dokaz za to je naveo da je na današnjoj sjednici nazočilo 2/3 članova Glavnog stana i kompletno Predsjedništvo HSP-a.

- Ni jedan ideološki pravaš neće ni pomisliti da napusti stranku- rekao je Primorac.

Fena