ZDENKO ĆOSIĆ "Nema povećanja plaća prosvjetnim radnicima, sada nije najbolji trenutak za to"

Zdenko Ćosić
Vlada ŽZH

Povećanja plaća za prosvjetne radnike u Županiji Zapadnohercegovačkoj neće biti, rekao je predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić u Dnevniku RTV HB. On je istaknuo kako za to sada nije najbolja prilika.

"Bojim se da ovo nije trenutak i da nećemo moći govoriti u ovom trenutku o povećanju plaća. Jednostavno nas okolnosti na to prisiljavaju. Što se tiče nekih drugih pitanja koja su navedena u zahtjevu Sindikata i razgovora s predstavnicima Vlade ŽZH tu ima prostora. Od poboljšanja uvjeta rada u školama, stručne pomoći itd", rekao je Ćosić.

Iz Neovisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama ŽZH kažu kako su taoci Vlada ŽZH.

"Mi smo jedina Županija u BiH koja ima enormne dugove prema Poreznoj upravi FBiH. Mi smo taoci nekoga, Vlade i Vlada ŽZH iz prošlosti, koje nisu uplaćivale ni pfeninga za naše doprinose", rekla je predsjednica Sindikata Jasminka Petric.

Što se kolektivnog ugovora tiče Ćosić je kazao:

"Prava koja su bila u tom kolektivnom ugovoru, bez obzira što je on istekao i dalje se konzumiraju. Što se tiče novog kolektivnog ugovora, tu su u pitanju dvije strane i vrijeme kada se one dogovore."

Iz Sindikata kažu kako ne znaju do kada će Vlada poštivati stavke iz kolektivnog ugovora koji je istekao te su tražili potpisvanje aneksa kojim će se garantirati da će takvo stanje ostati dok se ne potpiše novi kolektivni ugovor, no kako tvrde iz Vlade ŽZH za sada to odbijaju.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.