Zbog prijetnji novinarima i političarima koji su kontra SDA, uhićen Jasmin Mulahusić

Granicna policija BiH kućica
Ilustracija/Hercegovina.info

Službenici Granične policije BiH, 4. rujna 2021. godine u 18:30 sati, na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod, po naredbi Tužiteljstva BiH, slobode su lišili državljanina Luxembourga Jasmina Mulahusića. 

Graničnim provjerama je utvrđeno da se isti potražuje od Tužiteljstva BiH zbog počinjenog kaznenog djela 'Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti' iz članka 145a KZ BiH te 'Odavanje tajnih podataka' iz članka 164 KZ BiH.

Osoba će u zakonskom roku biti predana Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje, navedeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.

Kako navodi 'Dnevni avaz', poznat je po kreiranju fotomontaža i video uradaka u kojima diskreditira novinare i sve političare koji ne odgovaraju – SDA. Otvoreno staje na stranu direktora OSA-e u otvorio je na desetine lažnih profila u kojima otvoreno prijeti novinarima i političarima koji ne odgovaraju SDA.

Ovaj internet-jurišnik rodom iz Zavidovića, s adresom prebivališta u Luksemburgu, poznat je po otvorenim napadima i montažama protiv brojnih političara, poput Elmedina Konakovića, Fahrudina Radončića, lidera NiP-a i SBB-a, do Predraga Kojovića (Naša stranka), ali i brojnih drugih političara, a posebno su izraženi napadi na novinare.

Tužiteljstvo BiH je do sada saslušalo na desetke svjedoka, koji su bili i još su žrtve Mulahusićevih montaža i podvala, navodi 'Avaz'.