ZBOG KLEVETE Novinar tužio Milorada Dodika

Nikola Morača
Siniša Pašalić/RINGIER

Novinar "EuroBlica" i portala Srpskainfo Nikola Morača tužio je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog klevete.

"Nijednog trenutka nisam se dvoumio oko tužbe, tako da s odvjetnikom Aleksandrom Jokićem krećem u novu borbu za naša novinarska prava i slobode", izjavio je Morača.

Najosjetljiviji dio istrage

Dodaje kako je Dodik u najosjetljivijim trenucima, svega nekoliko sati nakon što je tada nepoznata osoba oštetila automobile Morače i njegovog susjeda i novinara Aleksandra Trifunovića, javno na konferenciji za medije rekao da postoje indicije kako su automobile oštetila njih dvojica.

"Reći nešto tako u trenucima kada je istraga bila u najosjetljivijem dijelu za mene je značio poziv drugima da napadnu, jer će biti zaštićeni. Isto tako te riječi utjecale su kako na članove moje, tako i na obitelj kolege i susjeda Trifunovića", istaknuo je Morača.

Traži skoro 3.000 KM

U tužbenom zahtjevu koji će zastupati odvjetnik Aleksandar Jokić iz Banje Luke od tuženog Dodika traži se isplata 2.900 KM na ime štete nanesene ugledu novinara Morače, prouzročene iznošenjem netočnih i štetnih navoda.

"Iznos je manji i nije poenta u novcu. Ono što je suština tužbe jeste da sljedeći put onaj tko pomisli izgovoriti slične riječi protiv novinara ili bilo koga, barem dva puta razmisli", zaključio je Morača.