ZBOG EPIDEMIJE Hercegovci otkazuju svadbe u svibnju, a premještaju za jesen, bit će ih i četvrtkom

Svatovi otkazano
hercegovina.info

Zbog pandemije koronavirusa počela su otkazivanja svadbi u Hercegovini, kojih bi posebno veliki broj bio u svibnju.

U Velikom smo tjednu i da su okolnosti normalne, od Uskrsa bi počela "sezona svatova". No, na nju ćemo morati pričekati još neko vrijeme.

Iako su brojni mladenci već godinu ili dvije imali sve isplanirano za svoj najvažniji dan u životu kojeg su trebali proslaviti ovog proljeća, sada se planovi moraju mijenjati i tražiti novi datumi.

Ivan Iko Petric, vlasnik svadbenog salona "Bagušić" u Posušju, kaže nam kako se otkazuju proljetni termini svadbenih veselja. 

"Zbog dobro poznatih razloga svadbe u travnju i svibnju se otkazuju. Mladenci većinom prebacuju datume za jesen i zimu. Ima i onih optimističnih koji još uvijek drže datum u petom mjesecu, no, mislim da će se i to otkazati."

Što je s lipnjem?

"Lipanj za sada još nitko nije otkazao, svi se nadaju da će sve ovo završiti do šestog mjeseca, no, vidjet ćemo što će se događati, kaže Petric za hercegovina.info.

Jednako govori i Mateo Marinčić iz grupe "Dobre vibracije" koja svojom glazbom uveličava najvažniji dan u životu brojnih mladenaca iz Hercegovine.

"Za sad je otkazano tj. točnije premješteno većina svatova koji su bili zakazani u travnju i svibnju na neki dalji datum u ovoj godini, u jesen ili zimu. Za lipanj mladenci još čekaju u nadi da će se ukinuti karantena i povući pandemija. Ali sve je još uvijek upitno, neizvjesno i ne znamo hoće li se stanje stabilizirati za jedan mjesec ili za tri mjeseca".

U svadbenom salonu Afrodita kažu kako mladenci još uvijek čekaju rasplet situacije s pandemijom.

"Za sada su neke svadbe iz travnja prebačene na kasnije datume u jesen i zimu. No, za svibanj i lipanj još uvijek su na oprezu i čekaju što će se dogoditi. I mi kao ni oni ne znamo kada će sve ovo završiti."

Josip Nižić vlasnik foto video studia El Arte Photography iz Čitluka kazao je kako neki mladenci za svaki slučaj uzimaju rezervni datum.

"Ako neki mladenci imaju datum početkom lipnja, oni ostavljaju taj datum, ali rezerviraju i jedan na za iduću godinu, u slučaju da se do lipnja ne završi cijela ova situacija s koronavirusom. Neki ne idu tako daleko, pa još jedan datum rezerviraju na jesen zimu. Za sada imamo samo tri slučaja da su mladenci otkazali svatove za iduću godinu bez ikakvog ostavljanja postojećih datuma."

Ukoliko brojni mladenci prebace svoje svatove na jesen, mogli bismo imati svadbenih veselja kroz tjedan?

"Pa mogu za sada vam mogu potvrditi da će svatova u Hercegovini biti i četvrtkom", kazao je Nižić za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.