ZAVRŠEN SASTANAK SINDIKATA I VLADE ŽZH Vraćaju li se srednjoškolci napokon na nastavu? Osnovnoškolci kreću već od sutra

srednje škole, ŽZH, peticija, peticija, skraćeni sati, profesori, roditelji, inicijativa, generalni štrajk, nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama žzh, štrajk u školama, završni razredi, nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama žzh, opći štrajk, vlada ŽZH
Srednja strukovna škola Široki Brijeg

Učenici osnovnih škola u Županiji Zapadnohercegovačkoj napokon se vraćaju u svoje školske klupe. Naime, kako je za Hercegovina.info potvrdio predsjednik Nezavisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama Slaven Ljubić, nakon što su ispunjeni svi zahtjevi, usuglašen Prijedlog kolektivnog ugovora i postignut dogovor o povećanju osnovica, Sindikat je na Skupštini većinom glasova donio odluku o prekidu općeg štrajka.

Ljubić je dodao kako su odluku proslijedili ravnateljima svih škola, a u većinu njih učenici će krenuti već od sutra 10. veljače.

Kada je riječ o srednjim školama, poslijepodne je završen sastanak između članova Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama i Vlade ŽZH koji se održao u Ljubuškom.

Kako je za Hercegovina.info rekla predsjednica navedenog Sindikata Jasminka Petric, u Sindikatu mogu biti zadovoljni onim što im je na današnjem sastanku ponudio ministar financija ŽZH Toni Kraljević.

No, s odlukom o prekidu općeg štrajka ipak će se pričekati do sutra. Naime, kako nam je rekla Petric odluku o tome donijet će većina u Skupštini Sindikata.

Prema svemu sudeći i s obzirom na to da su predstavnici Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama nakon današnjeg sastanka zadovoljni pomacima i klupe u srednjim školama trebale bi uskoro biti pune kao i one u osnovnim. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.