Zavod dva puta slao mailove Marini, jednom se ispričavaju, drugi put odgađaju

Razgovor
hercegovina.info

Otkako su Marinu Ćubela nedavno pismenom odbijenicom izbacili iz igre za posao, kao razlog navodeći da nije dostavila dokaz da zna raditi na računalo, iako je ista završila računararstvo, iz Zavoda za zdravstveno osiguranje joj šalju mailove.

U prvom se ispričavaju, te kažu da je „Povjerenstvo prilikom prijava propustilo konstatirati da za nju, koja je prvostupnica računarstva nije neophodan zaseban dokaz o poznavanju rada na računalu, te joj se ispričavaju zbog neugodnosti i navode da ostaje u statusu kandidata za posao“.

Taj mail je uslijedio odmah nakon što su Zavod kontaktirali novinari da pitaju kako je moguće da je Marina dobila odbijenicu, da bi stigao još jedan.

U njemu navode da još uvijek nisu u mogućnosti organizirati pismeno testiranje u sklopu procedure Javnog ooglasa za radno mjesto Stručni suradnik za administraciju u Sketoru za zdravstvo, a kao razlog navode zamolbe nekih kandidata koji zbog samoizolacije nisu u mogućnosti pristupiti testiranju.

„Nadalje ostajemo u obvezi informirati vas o održavanju testiranju 5 dana prije dogovorenog termina. S obzirom na veliki broj kandidata koji mogu pristupiti testiranju, organizirati ćemo testiranje van zgrade po našoj procjeni krajem ovog mjeseca“, navodi se u drugom mailu koji je zaprimila Marina Ćubela. 

Marina je pak najavila tužbe i sumnja da će natječaj za ovo radno mjesto biti zakonito proveden do kraja, a smatra da Zavod sad kupuje vrijeme da ispravi greške.Smatra i da je nikada ne bi vratili u utrku za posao, da nije odlučila sve ispričati novinarima.

Podsjetimo, prvostupnica računarstva nedavno je odbijena iz Zavoda jer nije dostavila dokaz da poznaje rad na računalu, premda ima diplomu prvostupnice računarstva.