ZAŠTITA UGLEDA I ČASTI Napredak odlučio tužiti Milovića

Tvrtko Milović
Facebook

Hrvatsko kulturno društvo Napredak, najznačajnije kulturno društvo Hrvata u BiH, podnijeti će tužbu protiv Tvrtka Milovića, novinara i glavnog urednika dokumentarnog programa BHRT-a, koji godinama putem svof Facebook računa objavljuje tekstove o HKD Napredak u kontekstu upitnosti novčanih tokova i Napretkovih objekata, između ostalih, i u Zagrebu.

Pojednostavljeno, između ostaloga, on je podržao ideju da zagrebački objekti koji su u vlasništvu zagrebačke podružnice bh. Napretka trebaju pripasti “hrvatskom Napretku”. No, iz za sada nepoznatih razloga u njegovim tekstovima dade se iščitati i vrlo negativan stav prema dugogodišnjem predsjedniku, a sada počasnom predsjeniku HKD Napredak, prof.dr. Franji Topiću, što je graničilo s javnim, osobnim obračunom i jedno vrijeme predstavljalo pravu harangu unatoč brojnim demantijima iz HKD Napredak, piše Republika.

Čini se da je njegov posljednji tekst o HKD Napredak ipak prelio čašu strpljenja. O podizanju tužbe iz HKD Napredak izvjestili su na svojoj službenoj web stranici.

“HKD Napredak je prisiljen zbog zaštite ugleda i časti Društva i svih njegovih članova podnijeti tužbu protiv autora T.M., koji je u svojim javno objavljenim tekstovima, na zlonamjeran način iznosio niz insinuacija i neistina, lažnih i krivo interpretiranih činjenica te neprovjerenih podataka o Društvu.

Jer činjenica je da to radi kontinuirano i s očitim ciljem diskreditacije i nanošenja štete Društvu.

HKD Napredak će pravnim putem i na zakonom utemeljen način štititi svoje interese te unatoč zlonamjernim i prizmenim pokušajima, nastavit će svoju misiju, zbog koje je utemeljen, te koju s uspjehom obavlja od 1902. godine do danas”, stoji na stranicama Napretka.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.