Zapadnohercegovački HSS traži od RAK-a oduzimanje dozvole FTV-u zbog segregacije Hercegovine

...1. točka a) i c), članka 37. stavak 1. točka a) i b), članka 45. i članka 46. stavak 1. Zakona o komunikacijama BiH (Sl.glasnik BiH 31/03), podnio prijavu Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH protiv FTV-a zbog kontinuiranog kršenja odredbi Zakona o komunikacijama BiH.

Županijski odbor Hrvatske seljačke stranke ZHŽ se odlučio na ovaj potez zbog izjave novinara FTV-a, gospodina Avde Avdića koji je u Dnevniku 3 izjavio "Na stadionu Stade de France očekuje se da će biti oko 15 000 Bosanaca." te time nedvosmisleno sugerirao da za BiH nogometnu reprezentaciju navijaju samo Bosanci i da je to samo bosanska reprezentacija.

Da se ovdje radi o kontinuiranoj segregaciji i sotonizaciji Hercegovaca i Hercegovine od strane ove medijske kuće potvrđuje i izjava voditelja rečenog Dnevnika 3, gospodina Vlade Marića koji je u najavi priloga također izjavio da igra reprezentacija Bosne, ali se naknadno ispravio.

Nije zgorega napomenuti i izvještavanje FTV-a povodom nedavnih navijačkih sukoba u Sarajevu kada su za iniciranje istih optužili Hercegovce iz Gruda i Širokog Brijega, te Hrvate Kiseljaka. Ukoliko imamo u vidu da su navijači koji su ozlijeđeni u neredima bili iz Splita, Metkovića, Zadra i Bjelovara po FTV-u ispada da su to neka sela u Hercegovini između Širokog Brijega i Gruda.

Također napominjemo da su i do sada u programu FTV-a Hercegovci nazivani i "Južnim Hrvatima", "Povampirenim nacistima" te "Nacistima i Arijevcima".

Ž.O HSS ZHŽ upozorava novinare i urednike FTV-a da će iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva u zaustavljanju sustavne segregacije Hercegovine i hercegovačkih Hrvata od strane te medijske kuće te da neće dozvoliti pravljenje "Države za čovjeka" i "Zapadne Njemačke" dijeljenjem BiH na Bosnu i na Hercegovinu što je između ostaloga atak i na Ustavno - pravni poredak BiH, te na Daytonski sporazum.

Ž.O. HSS ZHŽ apelira i na Visokog predstavnika, Valentina Inzka da iskoristi svoje ovlasti i donese jednu odluku koja će biti u interesu BiH a ne samo političkih krugova bliskih SDP-u, te zaustavi proces secesije BiH koji zagovara FTV po uputama svojih nalogodavaca.

Zbog teških kršenja Članka 12. Zakona o komunikacijama,te zbog kršenja ,,Kodeksa o emitiranju javnih RTV emitera, te kršenja cijelog niza točki iz ,,Pregleda,povreda i odgovarajućih kazni koje izriče regulatorna agencija za komunikacije" te Ustava BiH , Županijski odbor Hrvatske seljačke stranke Županije Zapadnohercegovačke, predlaže RAK-u sukladno Pregledu povreda i odgovarajućih kazni koje izriče RAK po Članu 5.točkama a),b) i c) te Članu 12.točka (1) da primjeni Član 11.te FTV-u oduzme dozvolu za emitiranje te tako spriječi daljnje širenje govora mržnje i narušavanje međuetničkih odnosa u BiH,stoji na kraju priopćenja za javnost koje je potpisao predsjednik ŽO HSS ZHŽ Mario Karamatić.

Posušje-online.info